Setmana Projecte Europeu PDF Imprimeix Correu electrònic

L’IES Binissalem acull la setmana del 9 al 13 de març la segona reunió del grup Europeu Comenius “Renew energy for Europe”. Aquest grup està format pels centres d’educació secundària Gesamtschule der Stadt de Brühl (Alemanya), Greenfield School Community and Arts College de County Durham (Regne Unit), Lycee Raoul Dautry de Limoges (França) i el propi IES Binissalem.

La primera reunió tingué lloc el mes d’octubre a Brühl i durant el proper curs es faran dues reunions més a Anglaterra i França.

Els objectius d’aquests projecte són educar els alumnes en la cultura de la tasca cooperativa, fomentar les relacions internacionals, millorar el coneixement de l’anglès, aprendre sobre les cultures dels altres països i, com no, estudiar les fonts d’energia, els efectes del canvi climàtic i els recursos que podem obtenir mitjançant les energies renovables.

Durant la setmana els alumnes dels quatre països realitzaran activitats conjuntes i visites a diferents llocs: la costa nord, la ruta de la sitja, el centre de Palma, Algasol Renewables del ParcBIT, la central tèrmica Es Murterar (Gesa/Endesa), Tirme Parc d'energies renovables (Son Reus), Activitats Educació Ambiental (Consell Insular), un taller de restauració de molins de vent (Son Bonet), visita a un molí d'aigua i a un de vent (sa Pobla).

Mentre duri la seva estada a Mallorca els alumnes visitants s’allotjaran en casa dels seus companys participants en el projecte i en cases d’altres alumnes de l’IES Binissalem que generosament s’han ofert voluntàriament per acollir-los. Així dels 54 alumnes visitants, 25 s’estaran a Binissalem, 17 a Consell, 11 a Alaró i 1 a Selva.