Novetats

Selecció alumnat participant:

Després d’un procés de selecció en el que han participat 60 alumnes, finalment tenim la selecció d’alumnes que participaran en el proper projecte Erasmus que començarà el pròxim novembre. En el projecte participaran alumnes dels centres Tapainlinnan koulu de Hyvinkaä a Finlàndia i l’Instituto Comprensivo Figino Serenza d’Itàlia.

S’ha publicat al taulell d’anuncis el llistat de l’alumnat paticipant.

Erasmus days 2024:

La setmana del 14 al 19 d’octubre, es celebren els Erasmus days. Uns dies de celebració i promoció del programa Erasmus.

Els alumnes participants en el projecte “Cultural opportunities Shaping European Youth” explicaran als futurs candidats a participar en projectes Erasmus la seva experiència.

Els alumnes participants passen per les aules de 1r d’ESO

Aquest dilluns 6 de maig, aprofitant la setmana en què es celebra el dia d’Europa, alumnes de 2n i 3r d’ESO que enguany ha participat en algun projecte Erasmus dels que es duen a terme a l’IES Binissalem, han passat per les aules de 1r d’ESO per explicar-los en què consisteix un projecte Erasmus + i engrescar-los a participar.

Mostra d’aprenentatge

El passat 25 d’abril, al nostre centre es va dur a terme una mostra d’aprenentatges oberta a famílies, alumnes i futurs alumnes. Un grup d’alumnes Erasmus varen ser allà per explicar el que s’ha fet als diferents projectes que té en marxa l’IES Binissalem: 

Young Europeans For Water Sustainability – in memory of Klaus Sautmann

United for Equality

COP – Cultural oportunities

Aprofitaren per mostrar algunes de les produccions que han fet: 

Vídeos recopilatoris de les trobades, fotografies, la revista digital i també varen ensenyar a jugar al joc de l’aigua que han creat. 

A més, explicaren en què consistia un projecte Erasmus, com podrien participar els futurs alumnes i varen respondre a les preguntes que els hi feien.

Sortida grup Erasmus a Finlàndia

Ahir dijous 18 de gener, els alumnes de 2n i 3r d’ESO de l’IES Binissalem participants en el projecte Erasmus “CULTURAL OPPORTUNITIES SHAPING EUROPEAN YOUTH” van fer la seva darrera sessió preparatòria abans del seu viatge a Hyvinkää, Finlàndia.
Dissabte 20 els nostres alumnes i professors partiran cap a Finlàndia on conviuran amb alumnes de les seves edats del centre Tapainlinnan Koulu de Hyvinkää.

Grup d'alumnes i professors de l'intercanvi
Alumnes participants al projecte.

Aquesta trobada s’emmarca dintre del projecte Erasmus+, cofinançat per la Unió Europea amb el número 2023-1-ES01-KA121-SCH-000117951. El projecte amb títol CULTURAL OPPORTUNITIES SHAPING EUROPEAN YOUTH tracta sobre la diversitat cultural i la riquesa que aquesta aporta socialment, emfatitzant amb la possibilitat d’establir vincles d’unió tot i les diferències.

En el projecte hi treballen conjuntament alumnat de 2 centres, l’IES Binissalem d’Espanya i el Tapainlinnan koulu de Hyvinkää, Finlàndia. La primera mobilitat i única trobada organitzada dins el curs escolar 2023-24 per aquest projecte es durà a terme a Hyvinkää del 20 al 27 de gener del 2024. En cas de poder realitzar una segona mobilitat, aquesta ja seria el proper curs (2024-25) sempre que el centre finlandès pugui realitzar l’acreditació.

Aquest projecte pretén ser un eix vertebrador per enmarcar i donar valor al patrimoni cultural, a les arrels de la humanitat sobre les que s’han construït les nacions i que ens ajuden a entendre millor el present i seguir fent camí cap a un futur. Tenint en compte l’objecte d’estudi, es treballaran els aspectes següents: Conflictes Culturals o Similituds Europees? Explorarem els punts de convergència i divergència d’ambdues cultures europees. Diferències Culturals que formen la Joventut Europea Entenent com les diverses arrels culturals influeixen en les perspectives i identitats dels joves europeus. Oportunitats Culturals Identificant i aprofitant les forces culturals i les oportunitats per a la col·laboració i la comprensió. Mitjançant aquests tres eixos principals anirem introduint els punts següents: *Tradicions: Menjar, Música i Balls Explorant la rica trama de les tradicions culinàries europees i els balls tradicionals. *Festivitats Durant l’Any Examinant les diverses celebracions culturals i religioses que marquen el calendari europeu. *Temps Lliure/Activitats d’Oci Investigant com passen el seu temps lliure els europeus, explorant aficions i activitats recreatives. *Rols de Gènere Comprant la dinàmica evolutiva dels rols de gènere a diferents cultures europees. Trets d’Identitat Explorant els trets d’identitat únics que distingeixen les diferents comunitats europees. *Canvi climàtic Analitzant com afecta aquest impacte a diferents regions europees i les amenaces futures que podem sofrir.