Els alumnes participants passen per les aules de 1r d’ESO
Aquest dilluns 6 de maig, aprofitant la setmana en què es celebra el dia d’Europa, alumnes de 2n i 3r d’ESO que enguany ha participat en algun projecte Erasmus dels que es duen a terme a l’IES Binissalem, han passat per les aules de 1r d’ESO per explicar-los en què consisteix un projecte Erasmus + i engrescar-los a participar.
Mostra d’aprenentatge
El passat 25 d’abril, al nostre centre es va dur a terme una mostra d’aprenentatges oberta a famílies, alumnes i futurs alumnes. Un grup d’alumnes Erasmus varen ser allà per explicar el que s’ha fet als diferents projectes que té en marxa l’IES Binissalem:
Young Europeans For Water Sustainability – in memory of Klaus Sautmann.
United for Equality
COP – Cultural oportunities
Aprofitaren per mostrar algunes de les produccions que han fet:
Vídeos recopilatoris de les trobades, fotografies, la revista digital i també varen ensenyar a jugar al joc de l’aigua que han creat.
A més, explicaren en què consistia un projecte Erasmus, com podrien participar els futurs alumnes i varen respondre a les preguntes que els hi feien.
Sortida grup Erasmus a Finlàndia
Ahir dijous 18 de gener, els alumnes de 2n i 3r d’ESO de l’IES Binissalem participants en el projecte Erasmus “CULTURAL OPPORTUNITIES SHAPING EUROPEAN YOUTH” van fer la seva darrera sessió preparatòria abans del seu viatge a Hyvinkää, Finlàndia.
Dissabte 20 els nostres alumnes i professors partiran cap a Finlàndia on conviuran amb alumnes de les seves edats del centre Tapainlinnan Koulu de Hyvinkää.
Aquesta trobada s’emmarca dintre del projecte Erasmus+, cofinançat per la Unió Europea amb el número 2023-1-ES01-KA121-SCH-000117951. El projecte amb títol CULTURAL OPPORTUNITIES SHAPING EUROPEAN YOUTH tracta sobre la diversitat cultural i la riquesa que aquesta aporta socialment, emfatitzant amb la possibilitat d’establir vincles d’unió tot i les diferències.
En el projecte hi treballen conjuntament alumnat de 2 centres, l’IES Binissalem d’Espanya i el Tapainlinnan koulu de Hyvinkää, Finlàndia. La primera mobilitat i única trobada organitzada dins el curs escolar 2023-24 per aquest projecte es durà a terme a Hyvinkää del 20 al 27 de gener del 2024. En cas de poder realitzar una segona mobilitat, aquesta ja seria el proper curs (2024-25) sempre que el centre finlandès pugui realitzar l’acreditació.
Aquest projecte pretén ser un eix vertebrador per enmarcar i donar valor al patrimoni cultural, a les arrels de la humanitat sobre les que s’han construït les nacions i que ens ajuden a entendre millor el present i seguir fent camí cap a un futur. Tenint en compte l’objecte d’estudi, es treballaran els aspectes següents: Conflictes Culturals o Similituds Europees? Explorarem els punts de convergència i divergència d’ambdues cultures europees. Diferències Culturals que formen la Joventut Europea Entenent com les diverses arrels culturals influeixen en les perspectives i identitats dels joves europeus. Oportunitats Culturals Identificant i aprofitant les forces culturals i les oportunitats per a la col·laboració i la comprensió. Mitjançant aquests tres eixos principals anirem introduint els punts següents: *Tradicions: Menjar, Música i Balls Explorant la rica trama de les tradicions culinàries europees i els balls tradicionals. *Festivitats Durant l’Any Examinant les diverses celebracions culturals i religioses que marquen el calendari europeu. *Temps Lliure/Activitats d’Oci Investigant com passen el seu temps lliure els europeus, explorant aficions i activitats recreatives. *Rols de Gènere Comprant la dinàmica evolutiva dels rols de gènere a diferents cultures europees. Trets d’Identitat Explorant els trets d’identitat únics que distingeixen les diferents comunitats europees. *Canvi climàtic Analitzant com afecta aquest impacte a diferents regions europees i les amenaces futures que podem sofrir.