Concurs excepcional de mèrits i darrers esdeveniments

Benvolgut/da,
Et compartim les darreres publicacions de SIAU. Podeu fer-ne la difusió que considereu (adjuntam les publicacions en format PDF). Gràcies per endavant.
També us recordam que ens podeu seguir i disposar de la resta de publicacions accedint a TikTokInstagramTwitterFacebook i al web www.siau.cat
Salutacions cordials.

Des de SIAU, abans de res, volem agrair i donar l’enhorabona a tots els docents que, de manera totalment desinteressada i altruista, varen voler participar en l’acte de protesta d’apuntar-se a diverses especialitats del concurs de mèrits. Podem afirmar amb rotunditat, després de les reaccions que hi ha hagut, que ha estat tot un èxit. Sobretot perquè gran part de la societat no era coneixedora del nyap que administració i sindicats havien aprovat. Totes les accions anteriors que duguérem a terme (reunions amb 6 grups parlamentaris distints, notes públiques, mobilitzacions al carrer, comunicacions constants amb l’administració que recentment ha estat castigada a les urnes, etc.), no varen bastar per crear consciència col·lectiva de les implicacions reals del que s’estava cuinant. Nosaltres ho advertírem moltes vegades, però mancava el més important: la voluntat política per aturar-ho tot i tornar a començar de bell nou. No obstant això, el darrer acte de protesta que iniciaren diferents docents, per evidenciar el sense sentit d’aquest procés de «desestabilització», ha acabat tocant la fibra a un gruix considerable del col·lectiu docent; llàstima que aquesta presa de consciència hagi arribat tan tard. Així i tot, més val tard que mai! I més quan s’està jugant amb l’educació dels nostres infants, les futures generacions. És contradictori que des de les institucions es parli d’empoderar l’alumnat i blindar un sistema de qualitat, el mateix temps que es porta a terme un concurs de mèrits que fa aigües de per tot. Fer-ho pitjor era molt difícil, si no impossible.

Però, el que ens resulta més denigrant i que el dia d’avui encara no s’ha pres plena consciència, és que els treballadors de l’administració pública són persones, i com a tal se les hauria de tractar. Una sèrie de persones que encara no han digerit els resultats electorals de diumenge passat i que veuen perillar bona part dels seus privilegis, s’han dedicat a menysprear amb la desqualificació, atacar mitjançant l’insult sistemàtic…, a representants sindicals de SIAU. Nosaltres consideram que aquesta mai ha de ser la via. La via adequada és una altra molt distinta. Es pot estar d’acord o en contra d’una postura, d’una acció, d’una opinió, però sense necessitat d’emprar la desqualificació o l’insult. Voler assenyalar una persona concreta pel simple fet de plantar cara a les injustícies, diu ben poc dels que ho fan. Consideram que durant les darreres hores s’han tornat a rebre atacs personals molt greus que provenen d’alliberats sindicals propers a alts càrrecs d’Educació i que de cap de les maneres tolerarem. Igualment, volem agrair les nombroses mostres de suport que hem rebut procedents de docents que han estat testimonis directes dels fets ocorreguts a través de les distintes xarxes socials.

Volem fer un clar advertiment a aquells que, resignats des dels seus llocs privilegiats, han decidit fer servir la via de la crispació i assenyalar persones lluitadores: des de SIAU no ens desviarem dels nostres objectius ni un mil·límetre. Continuarem denunciant les injustícies i posant el nostre granet d’arena perquè el col·lectiu docent recuperi de nou tots els drets perduts durant aquests darrers anys. Hi ha molta feina a fer per revertit tot el que s’ha destruït. Com per exemple aturar urgentment la LOMLOE, abans sigui massa tard, i retornar el poder als claustres. No ho dubteu, nosaltres no som un sindicat domesticat al servei del poder. Per això, si en toquen a un, ens toquen a tots!

Divendre, 2 de juny de 2023
Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU)

El temps ha donat la raó a SIAU respecte al concurs de mèrits

Analitzat a fons el llistat de persones que treuen plaça en el concurs de mèrits es constata el que des de SIAU hem anat denunciant públicament. Les bases d’aquest concurs de mèrits deixaran a docents amb dècades d’experiència fora del sistema i d’altres sense cap any d’experiència a dins. Des de SIAU, des d’abans que es publiqués la llista provisional d’aspirants admesos ja advertírem del que passaria. Fins i tot anunciàrem públicament, i en diverses ocasions, que un grup de persones s’havien apuntat a multitud de matèries a tall de crítica, com a acte de protesta per agafar consciència de l’absurditat d’aquest procés de «desestabilització». Si bé és cert que no tothom que s’ha apuntat a diverses matèries ho ha fet com a acte reivindicatiu, existint un ampli ventall de motius, finalment el temps ens ha donat la raó i s’han confirmat les pitjors prediccions.

Ara, les persones que apareixen seleccionades a més d’una especialitat d’un determinat cos, poden renunciar a totes excepte una. El tràmit telemàtic obliga que l’aspirant es quedi almenys una especialitat de cada cos (encara que no vulgui). Per tant, tot i que hi hagi docents seleccionats a uns quants cossos que només es vulguin quedar amb una sola especialitat, se n’hauran de quedar vàries (una per cos) fins que es publiqui el llistat definitiu de seleccionats. Serà després de la publicació d’aquest darrer llistat que la Conselleria d’Educació podria permetre renunciar a cadascuna de les funcions d’altres cossos i que aquestes es poguessin aprofitar per a altres docents que estan pendents de què els hi arribi una plaça. En tot cas, la darrera paraula la tendrà l’administració, que pot facilitar que això passi o posar bastons a les rodes, com tan acostumats ens tenen.

Des de SIAU, insistirem quantes vegades calgui que el responsable de tot aquest caos i sense sentit no és el treballador sinó l’administració. Per aquesta raó, no contribuirem a assenyalar cap persona. Si en comptes de tractar al professorat com a simples «nombres», se l’hagués tractat com a «persones», tenint-les presents des de la primera fins a la darrera que es troba en frau de llei, aquest procés s’hauria desenvolupat de manera molt distinta. Són persones el que cal estabilitzar, i no places!

Dimecres, 31 de maig de 2023
Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU)